Gezondheid

‘Learning is the beginning of health’

Het is een basis voor geluk. Volgens menigeen de basis. Vreemd genoeg is een goede gezondheid niet iets vanzelfsprekends, en zeker in onze stressvolle maatschappij vergeten we voldoende voor onszelf te zorgen. Lichamelijk gezond blijven of het verbeteren van het fysieke welzijn, is een essentieel onderdeel van het leven. We weten het allemaal, een goede voeding, voldoende lichaamsbeweging en een goede nachtrust zijn middelen die je helpen je gezondheid op peil te houden en je de nodige energie geven. Even een snelle hap omdat je het te druk hebt, wie geeft daar eigenlijk nooit aan toe?

Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Het moge wat cliché klinken, maar het is zeker waar. Wie zich lusteloos, misschien zelfs wat neerslachtig voelt, is vaak al gebaat bij het eten van meer groente en fruit, meer lichaamsbeweging en/of een betere nachtrust.

Er is veel informatie voorhanden over hoe je je lichamelijke gezondheid kunt verbeteren. Ook op internet. Bepaal zelf wat je nodig hebt en wat je gaat doen om je gezondheid te verbeteren en of je dat wel nodig acht. Neem even een moment voor jezelf om in deze rubriek te kijken of er nog iets is wat jij nodig hebt om je gezondheid te optimaliseren. Misschien voel je je voldoende vitaal en kun je je reis naar meer geluk op een hoger vlak vinden, kijk dan vooral eens bij de rubrieken Wellness of Persoonlijke ontwikkeling. Maar bedenk dat er ook op het gebied van voeding en beweging vast wel iets zal zijn dat je gezondheid positief kan beïnvloeden. Gezondheid heb je immers nooit teveel.

N.B. Voor meer diepgaande informatie en extra’s kun je je aanmelden op HealthPlusBiz. Geheel vrijblijvend.