Mooi van binnen

Bij mooi van binnen kun je denken aan het karakter van de mens, maar je kunt ook denken aan gelukkig zijn. Geluk is een gevoel en geluk heeft, zo is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek, deels te maken met karakter. In bepaalde omstandigheden kun je gelukkig zijn, maar andere mensen kunnen in dezelfde omstandigheden juist ongelukkig zijn. Geluk heeft ook te maken met het temperament van de mens.

Oorzaken

Als je ongelukkig bent kan dat diverse oorzaken hebben. Waarschijnlijk ben je als ongelukkige op zoek naar het geluk. In dat geval is het raadzaam om na te gaan welke gedachten aan het negatieve gevoel ten grondslag liggen. Om gelukkig te worden is acceptatie een belangrijke aspect. Als je nu ongelukkig bent moet je de situatie zoals deze nu accepteren. Hoe vervelend de huidige situatie ook is. Vaak kun je niks aan je huidige situatie doen en je tegen de huidige situatie verzetten vergt vaak veel energie. In vrijwel alle gevallen levert het ook weinig op. Acceptatie is dan het sleutelwoord. Het helpt ook niet om te klagen. Klagende mensen weten namelijk niet wat ze nu echt willen. Het belangrijkste van gelukkige worden is precies weten wat je nu echt wilt. Van jezelf houden is ook belangrijk.

Naast acceptatie en houden van jezelf kun je ook aan andere zaken werken. Zo is het sluiten van vriendschappen voor veel mensen belangrijk om zich gelukkig te voelen. Ook geluk in de liefde is voor velen essentieel. Je kunt ook gaan sporten om je beter in vel te voelen. Bovendien is voldoende ontspanning belangrijk, alsook het verwennen van jezelf. Een dagje naar de sauna, een middagje winkelen of iets doen wat je prettig vindt om te doen is important. Als je al vele jaren ongelukkig bent is het raadzaam om met een deskundige over je ‘ongeluk’ te praten.