Persoonlijke ontwikkeling

‘Learning is the beginning of spirituality’

Je bent meer dan alleen je buitenkant… Vroeg of laat komen we op dat moment, wanneer de basis van je ‘ik’ niet wordt afgeremd door pijn en zorgen. We hebben het hier over de behoefte om je vleugels uit te slaan en om jezelf te ontplooien. De wereld te ontdekken en daarmee tevens jezelf. Kortom, persoonlijke ontwikkeling, ook wel het mentaal welzijn.

De geest heeft behoefte om te ontdekken, te leren en te creëren. Bij de een is die behoefte groter dan bij de ander. De een is tevreden met een vast levenspatroon met veel regelmaat, anderen hebben hun momenten van ontdekking nodig en zoeken hun heil in de schilderkunst of fotografie, geloof of filosofie. Geen oordeel over wat goed of fout is want:

‘Geluk betekent de ervaring van een volheid, niet van een leegte die gevuld moet worden’

Maar zoals gezegd, persoonlijke ontwikkeling kan optimaal worden benut als je niet wordt afgeremd, niet door pijn, niet door zorgen. Je bepaalt zelf wat de grenzen van je mogelijkheden zijn door de afspraak die je daaromtrent, bewust of onbewust, met jezelf hebt gemaakt. Wil je weten welke richting je jouw persoonlijke ontwikkeling op kan sturen? Ga dan op ontdekkingsreis naar de wereld, alsook naar jezelf, en begin hier.

N.B. Voor meer diepgaande informatie en extra’s kun je je aanmelden op HealthPlusBiz. Geheel vrijblijvend.